/ orthodox.cn.ua

У Середу Світлої седмиці, 11 квітня, розпочалося паломництво Ніжинської єпархії УПЦ до Свято-Успенської Почаївської Лаври та православних святинь Західної України. 

Цього дня з благословення Архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента понад 100 кліриків, монахів та біля 500 мирян Ніжинської єпархії вирушило автобусами до Києво-Печерської лаври, повідомляється на сайті Ніжинської єпархії УПЦ. 

/ orthodox.cn.ua

Після одпусту літургії Архієпископ Климент вручив наміснику лаври, митрополиту Павлу на згадку про спільне богослужіння ікону святителя Іоасафа Бєлгородського з проханням завжди підносити молитви за Ніжинську єпархію.

Відео дня

Богослужіння завершилося урочистою хресною ходою навколо Свято-Успенського собору обителі під дзвони Великої лаврської дзвіниці.

/ orthodox.cn.ua

Після цього прочани відвідали лаврські печери, де вклонилися нетлінним мощам преподобних і богоносних отців Києво-Печерських, помолилися на могилі приснопам’ятного Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).

/ orthodox.cn.ua

Цього ж дня паломники вирушили до Свято-Троїцького Корецького жіночого ставропігійного монастиря, розташованого в Рівненській області. Віряни змогли вклонитися святиням цієї обителі, серед яких найголовнішою є ікона Пресвятої Богородиці іменована “Споручниця грішних”.

/ orthodox.cn.ua

Духовенство Ніжинської єпархії звершило пасхальну вечірню в соборному храмі обителі. Паломники покуштували монастирську трапезу, яку для них люб’язно приготували чорниці Корецького монастиря.

/ orthodox.cn.ua

12 квітня 2018 р. у Четвер Світлої седмиці, ніжинські паломники молились у Свято-Богоявленському Кременецькому жіночому монастирі Тернопільської єпархії. Божественну літургію очолив Високопреосвященніший Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій у співслужінні Високопреосвященнішого Архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента та духовенства Ніжинської єпархії.

/ orthodox.cn.ua

Після урочистої пасхальної хресної ходи навколо обителі Владика Сергій звернувся до гостей монастиря зі словами духовної настанови і побажав прочанам Ангела Хранителя на шляху до Почаївської Лаври.

Цього ж дня прочани відвідали Свято-Духівський скит Почаївської Лаври та братське кладовище.

/ orthodox.cn.ua

Увечері у Спасо-Преображенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври духовенство Ніжинської єпархії разом з братією монастиря звершили урочисте пасхальне богослужіння і прославили Пресвяту Богородицю ради Її свята на честь ікони “Життєдайне Джерело”.

13 квітня 2018 р., у П’ятницю Світлої седмиці, Богослужіння у Свято-Успенській Почаївській Лаврі очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

/ orthodox.cn.ua

Після завершення літургії відбулося урочисте освячення води перед Стопою Божої Матeрі, яке, за традицією, відбувається у Світлу П’ятницю.

Усі паломники із Ніжинської єпархії вклонилися Чудотворній Почаївській іконі Пресвятої Богородиці та помолилися біля мощей преподобних Іова і Амфілохія Почаївських.

Цього ж дня паломницька група з Божою допомогою повернулася до своїх домівок.