/ pravmir.ru

Патріарх Кирил обговорив по телефону з Папою Римським Франциском події у Сирії, на території якої завдали ракетні удари США, Великобританія і Франція.

Як повідомляє "Православие и мир", про це Патріарх розповів журналістам у своїй резиденції у Передєлкіно.

"Ми здійснили цю ініціативу, знаючи, що християни не можуть залишатися осторонь від того, що відбувається у Сирії", – сказав Патріарх. "Це був яскраво виражений миротворчий діалог", – додав він.

Відео дня

"Була висловлена спільна стурбованість ситуацією у Сирії, і в тому числі була розмова про те, що християни повинні вплинути на ситуацію таким чином, щоб припинилося насильство, щоб припинилася війна і не було б знову тих страшних жертв, які сьогодні мають місце", – пояснив Патріарх.

Він підкреслив, що розмова відбулася за ініціативою Руської Церкви. У діалозі також брали участь православні Патріархи Близького Сходу: Варфоломій Константинопольський, Єрусалимський Феофіл і Олександрійський Феодор, Іоанн Антіохійський. "Кожен із співрозмовників виявив бажання продовжувати консультації, щоб якимось чином зупинити кровопролиття", – зазначив Патріарх Кирил.

“Абсолютно очевидно, що (в Сирії. – Прим. ред.) страждають люди. А послання Церкви світу, воно завжди пов'язане з проголошенням миру між людьми і справедливості. Мовчати неможливо, коли сьогодні відбувається те, що відбувається у Сирії", – сказав Предстоятель.

Він додав, що Руська Церква продовжить консультації з Римо-Католицькою заради припинення кровопролиття у Сирії.

"Є бажання продовжувати у найближчий час, можливо, сьогодні ввечері, можливо, завтра, подальші консультації з тим, щоб якимось чином спробувати впливати на ситуацію у Сирії, щоб зупинити кровопролиття", – сказав Патріарх.

Також Патріарх і Понтифік у своїй бесіді закликали всіх християн до молитви про мир у Близькосхідному регіоні.