Митрополит Потійський і Хобский Григол (Бербічашвілі) / blagovest-info.ru

Митрополит Потійський і Хобський Григол (Бербічашвілі) під час великодньої проповіді зробив акцент на змінах, які необхідно здійснити в Церкві.

Як повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на saqinform.ge, він виділив три головні напрямки, за якими мають бути проведені реформи.

Це: 1. Структурне вдосконалення й адміністрування; 2. Питання політики церковної та релігійної освіти; 3. Соціальна доктрина Церкви.

Відео дня

У першій частині митрополит Григол говорив про зростання ролі Священного Синоду, обліку кількості духовних осіб і про формування єдиної позиції з низки нагальних питань.

З приводу другого пункту митрополит зазначив, що питання релігійної освіти парафіян дуже важливі. Разом з тим, він додав, що пострадянське грузинське суспільство характеризується дефіцитом критичного мислення, який «необхідно невідкладно викорінити».

Що стосується третього пункту, на думку митрополита Грігола, з метою кращого прояву суспільної функції Церкви необхідно виробити соціальну місію Церкви.

«Соціальна доктрина має охоплювати фундаментальні погляди Церкви на війну, терор, екологію, економіку, біоетику, права людини і т. д. Думаємо, слід у рамках відповідної комісії Священного Синоду розробити начерк соціальної доктрини, обговоренню якої буде присвячено спеціальне засідання Священного Синоду», - вважає митрополит Григол.

Текст проповіді митрополита був поширений на Фейсбук-сторінці Потийської і Хобської єпархії.