/ foma.ru

У селі Путилово Ленінградської області буквально з руїн відтворили храм XVIII століття на честь Тихвінської ікони Божої Матері.

До 2011 року старовинний храм, який серйозно постраждав у роки радянської влади, представляв собою напівзруйнований будинок без даху, підлоги, вікон, дверей і будь-яких інженерних комунікацій, повідомляє "Фома".

Храм до відновлення / foma.ru

Тоді ж, у 2011-му, було прийнято рішення про відродження храму і створено відповідну Піклувальну раду. У 2014-му храм отримав статус пам'ятки культурної спадщини федерального значення.

Відео дня

Роботи з відновлення храму тривали протягом двох років. На сьогодні він повністю забезпечений світлом, теплом, кондиціонуванням та системою пожежної безпеки.

 / foma.ru

Крім того, у ньому почистили цегельну кладку, обштукатурили стіни, склепіння, колони, відтворили підлоги з мармуру, зовнішні підвіконня з натурального каменю, встановили вікна і двері.

Храм на честь Тихвінської ікони Божої Матері розташований у старовинному селі Путилово, у яке за наказом Петра I, свого часу, збирали каменотесів з усієї Росії. Тут видобували вапняк, який широко використовувався при будівництві Петербурга. Місцевий храм вважався храмом каменотесів.

 / foma.ru

Перший дерев'яний храм був побудований на цьому місці у 1718 році. Після того, як він згорів, будівництво відновлювалося ще двічі. У 1938 році святиню закрили, після чого вона тільки приходила у занепад.

Сьогодні настоятелем відроджуваного храму є священик Олександр Ткаченко, який заснував у Петербурзі перший у Росії Дитячий хоспіс.