/ церква-ру.ЄС

У Російському духовно-православному культурному центрі в Парижі 17 квітня відкриється Мультимедійна експозиція «Новомученики і сповідники Церкви Руської».

Фотографії, репродукції документів, цитати, що характеризують епоху гонінь, представлені з використанням сучасних мультимедійних технологій, малих архітектурних форм, мультимедійної інтерактивної книги, проекційних стендів, SmartScreen-стійок і плакатів. Про це повідомляється на сайті Корсунської єпархії РПЦ.

Мультимедійна експозиція «Новомученики і сповідники Церкви Руської» – перша у своєму роді подібна виставка за межами Росії – показує історичний шлях Церкви у Радянській Росії через призму подвигу новомучеників. Цей подвиг відображено у контексті історичних подій того часу.

Відео дня

Виставка побудована за історико-хронологічним принципом, її відвідувачі послідовно знайомляться із життям Руської Православної Церкви напередодні революції, з основними подіями російської державної та церковної історії, сприймаючи її поряд з живими свідоцтвами про подвиг новомучеників і сповідників Руських. Стенди виставки дають уявлення про дореволюційне життя у країні, про початок і продовження гонінь на віру в Радянській Росії, доводять відвідувачів до кінця історичного періоду, пов'язаного з комуністичним минулим, що завершився канонізацією новомучеників і сповідників Руських.

Виставка буде проходити з 7 квітня до 6 травня 2018 року.