/ news.church.ua

Більше 800 тисяч гривень зібрали у Сумах у рамках благодійної акції для онкохворих дітей. 

Про це 11 квітня на прес-конференції з приводу підведення підсумків збору коштів у рамках Восьмої благодійної акції допомоги у лікуванні онкохворих дітей Сумщини “До Світлого Дня – світлі вчинки” розповів прес-секретар єпархії протоієрей Георгій Тарабан, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Протоієрей Георгій Тарабан привітав присутніх від імені архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія та подякував усім, хто долучився до акції. Співорганізатори розповіли про особливості перебігу акції 2018 року та відповіли на запитання журналістів.

Відео дня

Загальна сума коштів, зібраних у рамках акції у 2018 році становить 867 211 гривень - це майже на сто тисяч гривень більше, ніж торік. Минулого року було зібрано 784 892 гривень.

Оргкомітет формує список медичних препаратів, які буде придбано за зібрані кошти та передано до відділення онкогематології СОДКЛ для лікування маленьких пацієнтів.

Наймасштабніша благодійна акція в Сумській області організовується і проводиться Сумською єпархією Української Православної Церкви та філією ПАТ НСТУ «Сумська регіональна дирекція» до Світлого Свята Воскресіння Христового з 2011 року.