/ blagovest-info.ru

У день свята Світлого Христового Воскресіння, 8 квітня, Патріарх Кирил відвідав московську Бутирську в'язницю.

Патріарх зустрівся з ув'язненими, відвідав тюремний храм і благославил на вінчання пару, яка відбуває покарання у в'язниці, повідомляє "Благовіст-інфо".

/ blagovest-info.ru

У внутрішньому каре тюремного комплексу Патріарх Кирил відвідав храм Покрови Пресвятої Богородиці.

Відео дня

Патріарх Кирил також оглянув виставковий зал картинної галереї. У цей час у Бутирській в'язниці представлена виставка картин Віктора Маторіна, учня Іллі Глазунова. Експозиція розміщена в частині збірного відділення, де картини можуть бачити не тільки співробітники в'язниці, але і взяті під варту, що прямують до слідчого або в суд.

/ blagovest-info.ru

У храмі також відбулася коротка розмова Патріарха з ув'язненими Ярославом і його нареченою Марією, охочими вступити в шлюб і отримати благословення на вінчання. Патріарх Кирил благословив Ярослава і Марію на вінчання і подарував нареченому образ Спасителя, а нареченій — образ Божої Матері.

З західного ганку храму Патріарх Кирил звернувся зі словом до присутніх на площі співробітникам і ув'язнених СІЗО.

«Бережіть себе, щоб не поламала вас ця життєва ситуація, - звернувся патріарх до ув'язнених. Всі ви вийдете, спокійно будете жити, працювати, мати або заводити сім'ї. Так що нехай Господь береже вас! Але значною мірою це буде залежати і від вас самих. Деякі люди кажуть: "Ви посилаєтеся на силу Божу, на волю Божу. А де ж тут людина? Як поєднуються Божа сила з людськими зусиллями?" У таких випадках я завжди наводжу такий приклад. Для того щоб вітрильне судно рухалося, потрібно щоб був вітер. Без вітру вітрила не отримають напруги, не буде розвинена відповідна сила, і судно не піде — потрібен вітер. Вітер ― це Божа благодать. Але ж без вітрила теж нічого не вийде. І вітрилом треба керувати, а це людський фактор!»

/ blagovest-info.ru

На пам'ять про відвідини храму Патріарх Кирил передав парафії ікону преподобного Серафима Саровського, співробітникам ― ікони Воскресіння Христового, а ув'язненим іконки Спаса Нерукотворного.