Президент Білорусі зустрівся з митрополитом Філаретом / church.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 8 квітня, у світле свято Пасхи, зустрівся з митрополитом Філаретом, почесним Патріаршим Екзархом всієї Білорусі.

Зустріч пройшла в Мінському єпархіальному управлінні Білоруської Православної Церкви, повідомляється на офіційному сайті Білоруської Православної Церкви.

Олександр Лукашенко і митрополит Філарет тепло вітали один одного.

Відео дня

«Сьогодні я вирішив приїхати до вас у домовий храм, який дуже люблю. Хочу від себе особисто і від вас привітати білоруський народ із цим світлим святом Великодня. Це найбажаніше свято нашого народу, ви це добре знаєте. Тому дозвольте мені привітати вас з цим світлим святом і весь білоруський народ, побажати йому добра і щастя», – сказав Олександр Лукашенко.

Президент Республіки Білорусь на Різдво традиційно відвідує великі білоруські храми, а Великдень воліє зустрічати в невеликих церквах. Цього разу - у домовому храмі на честь Собору Білоруських святих. Президент особисто привітав митрополита Філарета з днем народження і світлим святом Великодня.

Олександр Лукашенко з сином Миколою і Почесним Патріаршим Екзархом запалили свічку в домовому храмі й обмінялися подарунками.

Глава держави подарував митрополитові Філарету великодній кошик і пасхальне яйце, виконане в техніці сожської скані. Митрополит подарував Президенту пасхальне яйце художньої роботи із зображенням ікони «Воскресіння Христове».