/ eparhiya.od.ua

За кілька годин до початку святкового Великоднього богослужіння, 7 квітня, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел відвідав єпархіальний Координаційний центр з надання гуманітарної допомоги, де зустрівся з понад 300  сім'ями вимушених переселенців зі східних областей України, ветеранами, пенсіонерами та одеситами, які потребують допомоги.

Митрополит Агафангел вручив кожній родині Великодні подарунки - паски, крашанки і великі продуктові набори, а кожна дитина отримала з рук владики солодкий подарунок. Про це повідомляє прес-служба Одеської єпархії УПЦ.

"Свято Великодня – свято радості, милосердя, любові, добра, співчуття. Добро і милосердя знаходять чуйний відгук у серцях людей. Ви шукаєте розради у Бога, для Якого всі люди – це діти, про яких Він піклується, радуючи і втішаючи. І ми знаходимо цю втіху у храмах, де проповідується світ, творяться духовні основи. За кожним богослужінням ми молимося, щоб Господь благословив Україну миром", - сказав митрополит Агафангел.

/ eparhiya.od.ua

Владика також зазначив, що Церква "завжди була зі своїм народом, вона завжди переживала його радості і горіе у дні благополуччя і в дні поневірянь".

/ eparhiya.od.ua

Митрополит побажав багатодітним сім'ям та вимушеним переселенцям здоров'я, терпіння, духовних і тілесних сил, "щоб скорботи вщухли, щоб було у вас побільше радості, ваші добрі надії справдилися, а війна на південному сході незабаром закінчилася, щоб ваші діти росли міцними і здоровими, адже вони - майбутнє нашої країни і нашої Церкви".

/ eparhiya.od.ua

Нагадаємо, що на початку Великого посту владика звернувся до віруючих Одеської митрополії із закликом надати милосердя і допомогти нужденним. І в дні Святої Чотиридесятниці цей заклик знайшов широкий відгук у серцях віруючих, які зібрали гуманітарну допомогу та фінансові кошти, щоб допомогти нужденним.