/ pravmir.ru

Помер настоятель Свято-Успенського чоловічого монастиря, благочинний церков по Новомосковському округу священноархімандрит Лавр (Тимохін).

Священнослужитель помер 6 квітня під час полієлею на всеношній, напередодні свята Благовіщення та Великої Суботи, повідомляє "Православие и мир" з посиланням на сайт Тульської єпархії.

Відспівування архімандрита Лавра відбудеться 9 квітня у Новомосковському Свято-Успенському чоловічому монастирі по закінченні Божественної літургії.

Відео дня

«Нехай упокоїть Господь душу вірного раба і служителя свого в оселях праведних, наповнюючи його повнотою великодньої радості і створить йому вічну пам'ять», – говориться на сайті єпархії.

Архімандрит Лавр (Тимохін Віктор Олексійович) народився 3 вересня 1955 року в селі Петрушино Алексинського району Тульської області в сім'ї робітників. З 1978 був іподиаконом у єпископа Тульського і Белевського Германа (Тимофієва), яким був у 1981 році висвячений у сан диякона. Закінчив Московську і Київську духовні семінарії.

Після того як овдовів 1990 року був пострижений у чернецтво з нареченням імені Лавр – на честь св. мученика Лавра.

З 1990 - 1991 р. благочинний церков Белевського округу. З 1991 по 2005 р. настоятель Іоанно - Предтеченського храму в сел. Єпифань, без звільнення від колишнього настоятельства. З 1991 настоятель каплиці на честь Різдва Пресвятої Богородиці у Новомосковську та благочинний церков Новомосковського округу, намісник Свято – Введенської - Макаріївської пустені с. Жабинь Белевського району, настоятель Свято-Спаського храму в с. Спаське Новомосковського р-ну, настоятель Свято-Казанського храму в с. Грем'яче Новомосковського р-ну.

У 1995 році став намісником (з 2011 року - ігумен) Свято-Успенського чоловічого монастиря м. Новомосковська Тульської області.

За своє життя багато разів удостоювався церковних, державних і громадських нагород. З 2005 року він був попечителем Новомосковської спеціальної школи-інтерната для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, з обмеженими можливостями здоров'я.