/ news.church.ua

У Єрусалимі 6 квітня відбулася зустріч офіційної делегації Української Православної Церкви на чолі з Керуючим справами УПЦ митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм з Єрусалимським Патріархом Феофілом III.

Святіший Патріарх Феофіл відзначив особливу роль Предстоятеля Української Православної Церкви у подоланні труднощів у релігійному житті України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Ми раді прийняти вашу делегацію сьогодні у Святому Граді Єрусалимі, - сказав Патріарх. - Нам усім потрібні сили, терпіння і молитва - це наша зброя, це сила Святого Духа. Тут в Єрусалимській Православній Церкві відчувають біль вашого народу і сподіваються, що проблеми розколу будуть подоланні».

Святіший Патріарх Феофіл відзначив особливу роль Предстоятеля Української Православної Церкви у подоланні труднощів у релігійному житті України.

«Бог обрав найбільш відповідну людину для тих складних ситуацій, у яких сьогодні знаходиться український народ, Україна - Владику Онуфрія. Нехай у нього перш за все будуть сили, щоб подолати розкол, який існує».

/ news.church.ua

Митрополит Антоній подякував Єрусалимському Патріарху за підтримку Української Православної Церкви, помісної Церкви українського народу.

«Українська Православна Церква завжди підтримувала народ нашої країни. У цей складний час Вона продовжує говорити істину… У ЗМІ часто лунає думка, що Україні необхідно перш за все відновити єдність православного народу. Так, але тільки на підставі православних канонів, а не на верховенстві певних політичних ідей», - зазначив керуючий справами УПЦ.

Патріарх Феофіл розділяючи цю позицію, підтвердив: «абсолютна правда те, що ви сказали, владико» і запевнив у постійних молитвах за український народ.

«Ми дякуємо Вам за теплі слова і благословення з України. Звичайно, ми стежимо за тим, що відбувається (у вас) і завжди молимося на найсвятіших місцях для християнства - на Голгофі, на місці розп’яття Христа, біля Його Святого Гробу, - молимося про відновлення православної єдності в Україні».