/ museum.lihov6.ru

Музей пам'яті новомучеників і сповідників Руських, який розташовується у головній будівлі моковского Православного Свято-Тихонівського гуманітарного університету, запустив власний сайт.

Сайт містить інформацію про структуру експозиції і допомагає відвідувачам вибрати зручний для них спосіб записатися на екскурсію. Ресурс має сучасний дизайн і зручний інтерфейс, а також буде поповнюватися новими матеріалами, повідомляє "Православие.ru".

/ museum.lihov6.ru

За словами спеціаліста з організації екскурсійного обслуговування Свято-Тихонівського університету Андрія Іванова, новий сайт покликаний розповісти про Музей усім, хто цікавиться історією Руської Церкви і новітньою російською історією, - усім, кого подвиг новомучеників не залишає байдужим.

Відео дня

«XX століття увійшло в історію переслідуванням за віру, з якого Руська Церква вийшла переможницею. Нові мученики і сповідники - це більше півтори тисяч імен, і число прославлених у лику святих зростає з кожним роком. Завдяки їх подвигу сьогодні ми живі надією на відродження нашої Церкви і нашої Батьківщини», - зазначив Андрій Іванов.

Музей пам'яті новомучеників і сповідників Русьуих відкритий у грудні 2017 року. Його експозиція налічує близько 100 предметів. У їх числі - ікони, особисті речі, пов'язані із діяльністю духовенства у період гонінь, а також архівні та фотодокументи, що відображають богоборчу політику влади і реакцію Церкви на неї.