/ hramzp.ua

За доброю традицією, у переддень Великодня, запорізькі сім'ї, що втратили годувальника внаслідок воєнних дій на сході України, отримують допомогу від Запорізької єпархії.

У четвер Страсної седмиці, 5 квітня, після звершення чину обмивання ніг, митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука привітав сім'ї загиблих військовослужбовців Запорізької єпархії з наближенням Пасхи Христової і вручив їм грошові сертифікати на купівлю продуктів у мережі продуктових магазинів. Про це повідомляє прес-служба Запорізької єпархії УПЦ.

Вручаючи сертифікати, владика Лука нагадав про те, що сьогодення змушує нас замислитися про душі, про вічне, яке насправді дуже близько.

Відео дня

«Адже вічність – це не те, що буде в далекому майбутньому. Це те, що завжди поруч з нами, тут і зараз. І точкою зіткнення з вічністю є для нас храм Божий. Горе людини, яка втратила рідних, безмірне, але вони не йдуть від нас назавжди. Їх душі живуть вічно і це вічне життя нам дарує Господь. Церква постійно нагадує людині про ту рятівну жертву, яку приніс заради нас Христос, а також про те, що ми ніколи не повинні забувати про головне своє призначення – жити з Богом, виконувати Його головний моральний закон – любити один одного, допомагати, співчувати, турбуватися, здійснювати справи милосердя», - сказав митрополит Лука.