/ pravmir.ru

Зрада Христа одним з Його найближчих учнів – Іудою Іскаріотом змушує кожного віруючого замислитися про ступінь власної вірності Господу, як у радості, так і в скорботах.

Про це сказав патріарх Кирил у своїй проповіді в середу Страсної седмиці, 4 квітня, після Літургії у храмі Христа Спасителя, повідомляє сайт «Фома».

- Згадуючи зраду Іуди, кожен повинен подумати і про себе: а чи готовий він бути з Христом до кінця свого життя, і в радощах, і в скорботі? – зауважив Патріарх.

Відео дня

За словами Патріарха Кирила, кожен повинен задуматися про те, «чи не зупинять його душевний порив, його бажання бути з Богом життєві проблеми, що несподівано звалилися на голову, які здадуться несправедливими, труднощі, які здадуться нестерпними, хвороби, які можуть виглядати як страшні і навіть невиліковні?»

- Перед лицем цих випробувань збережемо ми свою віру? І як важливо відповісти на це питання ствердно: так, збережемо! Тому що, крім Іуди, були ще одинадцять апостолів, десять з яких життя своє віддали за Господа і Спасителя і кров'ю затвердили віру православну у роді людському. Нехай приклад святих апостолів буде для нас прикладом! – підкреслив патріарх Кирил.

Водночас, зазначив він, особистість Іуди також може служити віруючим прикладом того, «як легко посковзнутися на рівній поверхні, як легко змінити свої погляди на життя, якщо справжні погляди на життя, Богом благословенні і вкорінені в нашій вірі, раптом стануть чимось другорядним у нашому житті».