/ vkpress.ru

До 2021 року в Санкт-Петербурзі планують побудувати храм із соціальним центром у пам'ять про жертв теракту, скоєного у 2015 році на борту літака, що летів з Єгипту до Санкт-Петербурга.

Плани будівництва храму великомученика Димитрія Солунського із соціальним центром на території багатофункціонального комплексу «Балтійська перлина» у Красносельскому районі міста обговорювалися 4 квітня на нараді за участю віце-губернатора Ігоря Албіна, повідомляє "Фома".

До складу комплексу увійдуть духовно-просвітницький центр, бібліотека, приміщення для занять дитячого хору.

Відео дня

Будівництво відбудеться у кілька етапів. До кінця червня 2020 року планують побудувати соціальний центр і необхідні технічні приміщення, а у 2021-му – храм-пам'ятник жертвам теракту.

Вперше влада Петербурга повідомила про плани будівництва храмового комплексу на березі Матисова каналу в Красносельском районі у пам'ять про жертви теракту в жовтні 2016 року.

Нагадаємо, що найбільша в історії російської авіації катастрофа сталася 31 жовтня 2015 року. Лайнер Airbus A321 авіакомпанії «Когалимавіа», що летів з Шарм-еш-Шейха до Петербурга, розбився над Сінаєм. На борту перебували 217 пасажирів і сім членів екіпажу, усі вони загинули. Причиною катастрофи був визнаний теракт.