/ vbryanske.com

Увечері 1 квітня, на 90-му році життя померла почесна настоятелька Карачевського Ніколо-Одріна жіночого монастиря Брянської області ігуменя Маріам (Шагарова).

Відспівування і похорони матінки Маріам відбулися 3 квітня в рідній для неї обителі, яку вона відновлювала 20 років, повідомляє сайт Брянської єпархії РПЦ.

/ bryansk-eparhia.ru

"Матінка прийшла на руїни, і з невичерпною енергією, упованням на Бога клопотанням Цариці Небесної стала відновлювати обитель. Знаменною подією для монастиря стало повернення святині - чудотворної ікони Божої Матері «Споручниця грішних», яку Маріам особливо почитала і завжди говорила, що в обителі керує сама Пресвята Богородиця. Так поступово стародавній Ніколо-Одрин монастир став відроджуватися. А головне - в обитель стало приїжджати безліч людей", - сказав перед відспівуванням митрополит Брянський і Севський Олександр.

Відео дня
/ bryansk-eparhia.ru

За словами владики, ігуменя Маріам «зуміла створити міцну монастирську громаду, для багатьох ставши духовною матір'ю» і «за 20 років служіння матінки Ніколо-Одріна обитель розквітла».

Як зазначив митрополит Олександр, в останні роки життя матінка займалася відновленням собору в ім'я святителя Миколая Чудотворця, зруйнованого у 1930 році. Храм ще відновлюється.

Ігуменя Маріам керувала життям Карачевського Ніколо-Одріна монастиря, заснованого у XV столітті, з 1994 по 2014 роки.

Поховали її на монастирському кладовищі. Над її могилою планують звести каплицю.