Ікона преподобного Сергія Радонезького з частинкою його мощей принесена до Москви зі Свято-Троїцької Сергієвої лаври на період проведення виставки-форуму «Православна Русь. Моя історія. Рюриковичі». Про це повідомляє прес-служба оргкомітету виставки "Моя історія. Рюриковичі".

Шанована ікона перебуває на виставці в ЦВЗ "Манеж" після подорожі по єпархіях Руської Православної Церкви. Також на експозиції представлені частина облачення і стамеска преп.Сергія, за допомогою якої за переказами ігумен будував свою обитель.

Ікона була написана у Свято-Троїцькій Сергієвій лаврі для Хресного ходу в дні ювілейних урочистостей святого, 700-річчя якого широко відзначається в цьому році. Зразком для неї послужила житійна ікона преподобного Сергія, яка знаходиться в іконостасі Троїцького собору поруч з іконою Спаса на Убрусі.

Відео дня

"Сьогодні наша молитва про те, щоб за заповітом преподобного Сергія долалася б ненависна ворожнеча світу цього, щоб зберігалася духовна єдність Святої Русі, щоб народи процвіали, що утворили цю Русь, а сьогодні живуть у різних державах, щоб мир і братерство існували на просторах історичної Русі", - сказав Патріарх Кирил, відкриваючи цю виставку.

Виставка триватиме в Москві до 20 листопада.