/ svlavra.church.ua

У день пам'яті преподобного Олексія, чоловіка Божого, 30 березня, на 86-му році життя померла схимонахиня Любов (Сухоручко), одна з перших насельниць скиту на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» Свято-Успенської Святогірської лаври у селі Богородичне.

Відспівування схимонахині в суботу очолив митрополит Святогірський Арсеній. Похована схимонахиня Любов на скитському кладовищі поряд з могилою схимонахині Софії (Бобрової), повідомляється на сайті Святогірської лаври.

/ svlavra.church.ua

Схимонахиня Любов (Сухоручко Лідія Федорівна) народилася 22 липня 1932 року в місті Слов'янську в багатодітній родині. Батько - Сухоручко Федір Пантелійович (помер в 1982 році), мати - Сухоручко Марія Сергіївна (померла в 1979 році). Мала одну сестру і чотири брати.

Відео дня

Була малограмотна, закінчила всього 2 класи середньої школи. Працювала у поліклініці м. Слов'янська прибиральницею до 1987 року, коли вийшла на пенсію.

Ще будучи в миру, у 1990 році прийняла постриг у чернецтво з ім'ям Лія, і постриг у чернецтво з ім'ям Лаврентія. Постриги здійснив схиєпископ Аліпій (Погребняк).

У квітні 2003 року з благословення намісника Святогірської Лаври архімандрита Арсенія (нині митрополит) оселилася у споруджуваному скиту в селі Богородичне. У 2006 році прийняла постриг у схиму з нареченням імені Любов.

У скиті несла різні послухи. Після постригу в схиму здебільшого несла послух молитовний - читала Псалтир.

/ svlavra.church.ua
/ svlavra.church.ua
У Святогір'ї попрощалися з черницею Любов'ю / svlavra.church.ua