/ ternopil.church.ua

Напередодні свята Входу Господнього у Єрусалим на православній Кременеччині побували діти з прифронтової зони, що мешкають у селі Лиман Старобільського району Луганської області.

Протягом п’яти днів, за Всеукраїнським проектом «Схід і Захід», вісімнадцять учнів з Луганщини разом зі своїми шкільними наставниками гостювали у Тернопільській області, повідомляє сайт Тернопільської єпархії УПЦ.

/ ternopil.church.ua

Спеціалісти різних відділів Кременецької міської ради та закладів міста підготували цікаві заходи, майстер-класи, широку культурну програму, обмін знаннями та досвідом. А завдяки участі Тернопільської єпархії УПЦ дітям вдалося побачити відомі у всьому християнському світі православні святині Тернопільського краю.

Відео дня
/ ternopil.church.ua

Священики організували для дітей поїздку до до Свято-Успенської Почаївської лаври, де для східняків влаштували екскурсію по обителі та пригостили лаврським частуванням. У Кременці на гостей чекав ще один сюрприз – виступ місцевого кобзаря Василя Жданкіна. У місті їм показали величний православний собор, духовне училище. До змістовної та захоплюючої екскурсії були додані пам’ятні подарунки.