/ Русь.делфі

Заупокійне богослужіння за жертвами пожежі в ТЦ «Зимова вишня» у Кемерово звершив патріарх Кирил.

На 9-й день після трагедії, у понеділок, 2 квітня, панахида за загиблими відбулася у Донському монастирі Москви, повідомляє "Фома".

- Хотів би ще раз сказати про те, що сьогодні 9-й день кончини тих дітей і дорослих, які загинули у Кемерово. Ми піднесли молитву до Господа про упокій загиблих у вогні, - сказав Патріарх.

Відео дня

За словами Патріарха Кирила, Церква вірить, що за її молитвами «і навіть через ті муки, які пройшли померлі, вони, безсумнівно, увійшли в Царство Боже».

- І вони сьогодні там, перед лицем Божим. Ми молимося за них так, як велить нам Церква і наша совість, у надії, що вони, ставши перед лицем Божим, помоляться про місто Кемерово, про народ свій і про Вітчизну нашу. Нехай прийме Господь світлі душі у Царство Небесне і створить вічну молитовну пам'ять про них у наших серцях, - підсумував Патріарх.

Нагадаємо, що в неділю 25 березня у торгово-розважальному центрі «Зимова вишня» у Кемерово сталася пожежа. За останніми офіційними даними, у результаті трагедії загинули 64 людини, серед яких 41 дитина. Постраждали у результаті пожежі 76 осіб, у тому числі 27 дітей.