/ eparhiya.od.ua

День Входу Господнього у Єрусалим, Вербну неділю, відзначили сьогодні православні по всій Україні.

В Одесі у свято Входу Господнього в Єрусалим митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звершив Божественну літургію у Свято-Успенському Одеському кафедральному соборі у співслужінні соборного духовенства, повідомляє прес-служба Одеської єпархії УПЦ.

/ eparhiya.od.ua
/ eparhiya.od.ua

У Вінниці митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив святкову Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста.

Відео дня

Після літургії митрополит Симеон виголосив повчальне слово та привітав усіх зі святом. Потім священики і віруючі на чолі з Архіпастирем пройшли Хресним ходом навколо собору. На завершення владика Симеон і священики окропили гілки верби, які у цей день традиційно освячуються православними християнами, повідомляється на сайті Вінницької єпархії УПЦ.

/ orthodox.vinnica.ua
/ orthodox.vinnica.ua
/ orthodox.vinnica.ua

У Мукачево в день свята Входу Господнього в Єрусалим керуючий Мукачівською православною єпархією архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор очолив урочисту Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Мукачево на честь Почаївської ікони Божої Матері.

Владика Феодор виголосив архіпастирське слово, у якому привітав віруючих зі святом та благословив усіх на гідне проведення Страсної седмиці, повідомляє прес-служба Мукачівської єпархії УПЦ.

/ m-church.org.ua
/ m-church.org.ua
/ m-church.org.ua

У Харкові митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі міста, повідомляється на сайті Харківської єпархії УПЦ.

/ eparchia.kharkov.ua
/ eparchia.kharkov.ua
/ eparchia.kharkov.ua

У Луцьку тисячі жителів освятили вербу напередодні Вербної неділі у Свято-Покровському храмі міста.

/ volyn.church.ua
/ volyn.church.ua
/ volyn.church.ua

У Полтаві митрополит Полтавський і Миргородський Филип очолив Божественну літургію у Свято-Макаріївському кафедральному соборі міста Полтави.

/ pravoslavie.poltava.ua
/ pravoslavie.poltava.ua
/ pravoslavie.poltava.ua

В місті Умань архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському кафедральному соборі міста. По закінченні Божественної літургії архієпископ Пантелеімон звернувся до віруючих з архіпастирським словом, у якому розкрив суть євангельської події сьогоднішнього свята, після чого окропив святою водою численних парафіян, які принесли з собою гілки верби.

/ eparhia-uman.org.ua
/ eparhia-uman.org.ua
/ eparhia-uman.org.ua

У Кропивницькому в день свята Входу Господнього в Єрусалим митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф звершив Божественну літургію у Кафедральному соборі Різдва Божої Матері. Напередодні ввечері владика очолив святкову всеношну.

По завершенні Літургії за традицією владика Іоасаф освятив принесені віруючими гілочки верби, як символ зустрічі Ісуса Христа, адже саме навесні природа оживає, оновлюється, наче оспівуючи Світле Христове Воскресіння і вказуючи нам приклад нашого майбутнього воскресіння, повідомляє прес-служба Кіровоградської єпархії УПЦ.

Вербна неділя у Кропивницького / orthodox-kr.org.ua
/ orthodox-kr.org.ua
/ orthodox-kr.org.ua

У Києві у Вербну неділю Предстоятель УПЦ очолив святкове богослужіння в Києво-Печерській лаврі.

Святкові богослужіння з освяченням верби відбулися також і в інших містах України.