7

Центр інформації УПЦ почав прямі трансляції зі Святої землі.

Відеотрансляції у режимі реального часу з Єрусалиму (Ізраїль) напередодні свята Воскресіння Христового почалися на офіційній сторінці Центру інформації Української Православної Церкви у Facebook.

У Лазареву суботу відбулася трансляція Божественної літургії з місця Вознесіння Ісуса Христа. Богослужіння на цьому місці грецькій церкві дозволяють проводити тільки двічі на рік: у Лазареву суботу та у день Вознесіння Господнього.

Відео дня

Також відбулася трансляція Хресного ходу з гори Елион у Гефсиманію і до входу у Єрусалим. Десятки тисяч православних християн зі всього світу пройшли з пальмовими гілками напередодні Вербної неділі.

Трансляції у фейсбук заплановані у Вербну неділю, в усі дні Страсного седмиці, у день Сходження Благодатного вогню і на Великдень - у період з 31 березня до 9 квітня. Паломники з усього світу прибувають у ці дні у Єрусалимі, щоб взяти участь у богослужіннях, присвячених Входу Господньому в Єрусалим і останнім земним дням Спасителя, і зустріти свято Воскресіння Господнього.

Центр інформації УПЦ планує прямі включення з участю паломників та офіційної делегації з доставки Благодатного вогню в Україну. Зокрема, увечері 5 квітня очікується трансляція Хресної ходи "Дорогою Господа з молитвою за Україну".

Сотні віруючих УПЦ пройдуть Дорогою скорботи з іконами священномученика Володимира (Богоявленського) та іконою "Собор мучеників української землі", що освячені на мощах святого у Дальніх печерах Києво-Печерської лаври.

Планується також зустріч офіційної делегації УПЦ і паломників з Єрусалимським Патріархом Феофілом III. 7 квітня - трансляція сходження Благодатного вогню у храмі Гробу Господнього.