7

Столичний храм святого Великомученика Пантелеймона у Вербну неділю, 1 квітня, проведе благодійний ярмарок, кошти від якої будуть передані на лікування дітей з онкозахворюваннями.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, на ярмарку будуть представлені роботи, виготовлені вихованцями недільної школи Храму святого Великомученика Пантелеймона, а також вироби дітей з двох столичних дитячих садків.

/ facebook.com/church.information.center

За словами настоятеля храму, протоієрея Олександра Криницького, громада церкви вже проводила благодійну акцію на Різдво, і кошти від першого ярмарку були передані на лікування хлопчика з онкозахворюванням. Усі кошти від ярмарку, який відбудеться у Вербну Неділю, також будуть спрямовані на допомогу дітям, які проходять інтенсивне лікування – Артему Криворученко і Ганнусі Цірень. У обох дітей лікарі діагностували рак, на боротьбу з яким необхідні великі суми грошей.

Відео дня

«Обидві дитини прийняли Таїнство хрещення у нашому храмі. Гануся – це дівчинка, яка раніше ходила до нас у храм і недільну школу. Артем також у нас часто причащався, він захворів близько півроку тому, і батьки звернулися до нас із проханням про допомогу. Ми вирішили з Божою допомогою влаштувати благодійний ярмарок і виручені гроші віддати цим діткам на лікування», - розповів отець Олександр.

/ facebook.com/church.information.center

Як зазначила директор недільної школи храму Великомученика Пантелеймона Тамара Нестерова, діти готували вироби на ярмарок протягом усього Великого посту.

«На ярмарку дітки будуть продавати продукцію, яку вони виготовляли протягом трьох місяців. Ми хотіли, щоб наші товари були корисними до Великодня, тому приготували магніти, пряники, печиво до Великодня. Крім того, діти виготовили лампадки та великодні свічки. Також до нашої благодійної акції приєдналися два сусідніх садка з нашого мікрорайону, вони приготували пісну їжу», - розповіла Тамара Нестерова.

/ facebook.com/church.information.center

Громада храму Великомученика Пантелеймона запрошує мешканців мікрорайону ДВРЗ, а також усіх киян, взяти участь у благодійному ярмарку та допомогти зібрати кошти на лікування маленьких парафіян храму, які борються сьогодні з важкою хворобою.

Храм святого Великомученика Пантелеймона знаходиться у київському мікрорайоні ДВРЗ за адресою: вул. Алма-Атинська, 107-а.