Прп. Євтропія Херсонська

У четвер, 29 березня, у Свято-Духівському кафедральному соборі Херсона відзначили 50-річчя від дня кончини місцевошанованої святої, преподобної Євтропії Херсонської.

Як повідомляє прес-служба Херсонської єпархії УПЦ, у цей день митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн звершив Літургію Передосвячених Дарів. На завершення богослужіння біля святих мощей преподобної Євтропії, які спочивають у приділі Священномучеників Херсонеських, собором духовенства була звершена молитва святій.

/ pravoslavie.ks.ua

Владика Іоанн привітав усіх присутніх зі святом і побажав, щоб преподобна Євтропія "постійно молилася за нас перед Богом, зміцнювала в православній вірі й благочесті, а також допомагала нести посильні подвиги і труди во славу Божу та на благо ближнім".

Відео дня

/ pravoslavie.ks.ua

Євтропія Херсонська (1863 - 1968) - місцевошанована свята Херсонської єпархії УПЦ.

У миру Катерина Леонтіївна Ісаєнкова, народилася 24 листопада 1863 року в селищі Біла Криниця Херсонської губернії. У 12 років була взята на виховання жіночою монашою спільнотою в Олешківській Слободі Таврійської губернії. Духовні чада свідчили, що на ногах матінка носила вериги. У її руках завжди було Євангеліє, яке вона постійно читала. Померла черниця 29 березня 1968 року, у віці 105 років. Рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 23 грудня 2010 року черниця Євтропія зарахована до лику місцевошанованих святих Херсонської єпархії.