/ goragospodnya.ru

У четвер, 29 березня, виповнилося 40 днів з дня трагедії, що сталася у Прощену неділю на території Свято-Георгіївського собору у м. Кизлярі (Республіка Дагестан).

Цього дня на місці поховання розстріляних парафіянок храму відбулася панахида, яку очолив архієпископ Махачкалінський і Грозненський Варлаам, повідомляє прес-служба Махачкалінської єпархії.

Поминальний захід відвідали представники місцевої адміністрації та жителі міста.

Відео дня

«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять наших загиблих сестер у Христі і сподіваємося, що Господь прийняв їх душі, так як вони вийшли з храму, помолившись і попросивши прощення. Згадуючи слова Спасителя на Хресті «Господи, прости їм, бо не відають, що творять», ми повинні відкласти усяку ненависть і дивитися на подвиг Спасителя. Впевнений, що наші дорогі сестри заслужили мученицький вінець, бо любили Бога, ходили до храму і прийняли смерть напередодні Святої Чотиридесятниці", - зазначив владика Варлаам.

«Сьогодні ми сумуємо і молимося, щоб Бог прийняв подвиг наших сестер у Христі, а вони будуть молитися за Кизляр, за всіх нас і за всю землю Руську, щоб ніколи більше на ній не пролилася кров», - підсумував архієпископ Варлаам.

Нагадаємо, трагедія у Кизлярі сталася 18 лютого, по закінченні вечірні з чином прощення. Озброєний злочинець відкрив вогонь по парафіянам, які виходили з храму. У результаті стрілянини загинули п'ять жінок - Віра, Надія, Людмила, Ірина, Віра. Ще дві парафіянки і два співробітники силових структур отримали поранення.