/ pravoslavie.ru

За маршрутом Сергія Радонезького відкрилася паломницька екостежка для паломників, спортсменів, пішоходів і туристів між Москвою і Сергієвим Посадом.

Стежка довжиною 120 км проходить від Червоної площі до Троїце-Сергієвої лаври парками і лісами, з мінімально можливим в умовах Москви і Підмосков'я, перетином доріг, повідомляється на сайті Свято-Троїцької Сергієвої лаври.

/ facebook.com/dorogavposad

«Дорога до Лаври» – один з головних паломницьких маршрутів у Росії. Цією дорогою йшли царі і знедолені жебраки. Нею у Троїце-Сергієв монастир приходили просити кращої долі і замолювати гріхи.

Відео дня

Саме преподобний Сергій у XIV столітті проклав цей шлях. Скромний, освічений, трудолюбивий монах став прикладом для усіх вірян. Він не шукав слави. Навпаки, втік від мирської суєти до лісу, щоб тут у тиші і спокої чесно служити Богу.

/ facebook.com/dorogavposad

Стежку можна пройти, пробігти, або проїхати цією дорогою на велосипеді.

Довжина шляху складає 120 км. Його можна пройти частинами, повертаючись до місця завершення попередньої частини маршруту.

«Дорога до Лаври» проходить через с. Радонеж, де жив преподобний Сергій зі своєю святою родиною, музеї-заповідники Абрамцево і Мураново; на шляху прямування можна молитися у храмах і набрати води в святих джерелах.

/ facebook.com/dorogavposad

Також у паломників є можливість взяти участь в облаштуванні цього знаменитого пішохідного маршруту.

Скачати подорожню грамоту, дізнатися історію стежки і її маршрут можна на сайті dorogavposad.ru

Кожен, хто подолав туристський шлях «Дорога до Лаври» може отримати іменну грамоту, що підтверджує повне проходження стежки.

/ facebook.com/dorogavposad
/ facebook.com/dorogavposad
/ facebook.com/dorogavposad
/ facebook.com/dorogavposad