/ mitropolia.spb.ru

Храм святого Василія Великого закладений у Санкт-Петербурзі.

Встановлення закладної палі храму святого Василія Великого відбулося 27 березня на території будівництва православного медико-соціального та духовно-просвітницького комплексу "Будинок милосердя". Про це повідомляється на сайті Свято-Троїцької Олександро-Невської лаври.

/ mitropolia.spb.ru

Молебень звершив голова опікунської ради будівництва, намісник Олександро-Невської лаври єпископ Кронштадський Назарій. Молебну передувала літію за загиблими у Кемерово.

Відео дня

"Страшно, що у трагедії загинуло багато дітей, а це майбутнє нашої країни, - сказав владика у слові перед богослужінням. - Цей об'єкт, "Будинок милосердя", ми теж можемо назвати багатостраждальним: довгі роки йшла мова про будівництво, і тільки зараз почалися видимі зрушення. Милосердя починається заздалегідь, а не коли трапилася біда. Сподіваюся, що сьогоднішній день на цьому об'єкті змусить більш глибоко думати про милосердя".

/ mitropolia.spb.ru

Як розповіла журналістам головний архітектор проекту Дар'я Родіонова, планується побудувати дві будівлі на ділянці площею більше гектара, композиційно і функціонально пов'язаних між собою, - храм святителя Василія Великого та духовно-просвітницький і медико-соціальний центр висотою у шість поверхів.

Комплекс "Будинок милосердя" буде складатися з храму святителя Василя Великого і будівлі медико-соціального та духовно-просвітницького центру. Тут розмістяться реабілітаційні відділення з сестринським доглядом, пансіонат для тимчасового проживання, адміністрація Товариства православних лікарів Санкт-Петербурга, клініко-діагностичний центр. Працюватиме центр допомоги сім'ї, зокрема, жінкам з дітьми, що потрапили у важку життєву ситуацію.

/ mitropolia.spb.ru