/ hram.zp.ua

У монастирі св. Сави освяченого Запорізької єпархії УПЦ відобразилася на склі ікона святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського Чудотворця.

Скло з іконою, що на ньому відобразилася, було продемонстровано 17 березня під час всенічного бдіння настоятелю обителі митрополиту Запорізькому і Мелітопольському Луці, який засвідчив це диво. Про це повідомляє прес-служба Запорізької єпархії УПЦ.

/ hram.zp.ua

18 грудня 2012 р. на престольне свято монастиря настоятель громади Іоанна Шанхайського (село Калинів Міст, Полтавської області), ігумен Серапіон (Медведєв), привіз до обителі для поклоніння святині – частку мощей святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського Чудотворця, а також його ікону. У якості подарунка він підніс ігумену монастиря ікону із зображенням цього святого. З тих пір вона зайняла почесне місце у храмі.

Відео дня

Через 6 років було прийнято рішення зробити новий кіот для цієї ікони. Коли кіот вже був готовий, ієромонах Антипа почав демонтувати ікону і з подивом помітив, що образ святого повністю відбився на склі. Це сталося 5 березня 2018 року.

/ hram.zp.ua

Зараз готується новий оклад для ікони, яка відобразилася на склі, і в найближчому майбутньому всі віруючі зможуть побачити чудове відображення святителя Іоанна Шанхайського і помолитися біля його образу.