/ eadiocese.org

Мироточива ікона Божої Матері «Пом'якшення злих сердець» відвідала Вашингтон.

По закінченні щорічного Великопісного говіння духовенства Східно-Американської єпархії, що проходило при Св. Олександро-Невському кафедральному соборі м. Ховелл, шт. Нью-Джерсі, священнослужителі єпархії 13 березня доставили мироточиву ікону "Пом'якшення Злих Сердець" у столицю США. Про це повідомляється на сайті Східно-Американської єпархії РПЦЗ.

/ eadiocese.org

По дорозі до Вашингтона ікона в супроводі її зберігача Сергія Фоміна відвідала Спасо-Преображенський прихід м. Балтімор, шт. Меріленд, парафіяни якого з нетерпінням чекали принесення святині. У балтиморській церкви священики – у співслужінні настоятеля прот. Івана Барбуса – звершили молебень з акафістом і розділили трапезу, влаштовану сестринством Преображенського приходу.

Відео дня

На наступний день, у четвер, 14 березня, мироточиву ікону було вперше урочисто принесено у храм преп. Германа Аляскинського м. Стаффорд, шт. Вірджинія, на Літургію Передосвячених Дарів, яку звершив митрополит Іона (колишній предстоятель Православної Церкви в Америці).

У п'ятницю, 15 березня, мироточива ікона відвідала храм свв. Апостолів м. Белтсвиль, шт. Меріленд.

/ eadiocese.org

У наступні два дні (16 і 17 березня) мироточивий образ був присутній у Св. Іоанно-Предтеченському соборі на всіх звершених вранці і ввечері великопісних богослужіннях. Недільну Літургію, як і напередодні Всенічне бдіння, очолив єпископ Манхеттенський Миколай, вікарій Східно-Американської єпархії.

Після Літургії православні вашингтонців ще довго молилися біля мироточивого образу. Кожен був помазаний святим миром і отримав на пам'ять невеликий список ікони. Одночасно із цим у парафіяльному залі проходила трапеза, влаштована Богородице-Покровським сестринством.

По закінченні трапези парафіяни попрощалися з іконою "Пом'якшення злих сердець", яка була вивезена у Радість-Скорбященський прихід м. Філадельфія, шт. Пенсільванія.

/ eadiocese.org
/ eadiocese.org