Митрополит Мінський Павло взяв участь в конференції тюремних священиків Білоруської Православної Церкви / church.by

У Мінську 27 березня відбулися ІІ загальні збори-конференція тюремних священнослужителів Білоруської Православної Церкви.

Форум був присвячений співпраці Церкви з виправними установами Білорусі, повідомляє church.by.

Митрополит Павел підкреслив, що Церкві є чим поділитися в справі реабілітації людей зі злочинним минулим, вказавши на яскравий досвід Єлизаветинського монастиря Мінської єпархії.

Відео дня

У своїй промові владика Екзарх констатував досягнення добрих відносин конструктивної співпраці між Білоруською Православною Церквою та Департаментом виконання покарань МВС Республіки Білорусь. Також владика підкреслив, що: «сподіваюся, що сьогодні ми зможемо виявити окремі слабкі місця нашої спільної роботи, сформулювати наявні проблеми, в атмосфері доброзичливого діалогу висловити один одному актуальні пропозиції і разом покласти початок подальшій творчій праці на благо Вітчизни».

Владика також висловив подяку керівництву ДІН МВС за вагомий внесок у співпрацю Церкви та держави.

У заключному слові Патріарший Екзарх всієї Білорусі підбив підсумок засідання і нагадав про наближення ювілею 25-річного співробітництва між Білоруською Православною Церквою і ДІН МВС, закликавши відзначити значиму дату, як урочистими заходами, так і плідною діяльністю.

Завершилась робота конференції спільною молитвою.