Патріарх Даниїл канонізував двох румунських святих / собор.ro

Патріарх Даниїл на пленумі Румунської академії представив двох румунських святих Йосифа Милосердного і Георгія Пелеринула, як символ Великого Союзу Басарабії з Румунією.

Глава Румунської Православної Церкви, виступив із презентацією великої події, що відбулася наприкінці минулого тижня в Яссах, і нагадав, що урочисте проголошення відбулося у присутності представників й архієреїв чотирнадцяти румунських православних церков, повідомляється на офіційному сайті Румунської Православної Церкви.

«Була проголошена канонізація двох румунських святих: бессарабського й трансильванського, символів двох провінцій, які в 1918 році об'єдналися з батьківщиною - Румунією», - сказав Патріарх Даниїл.

Відео дня

У Румунській академії відбулася святкування століття Союзної держави Румунії з Бессарабією «Румунія і Республіка Молдова вчора, сьогодні та завтра» .

2

Патріарх Даниїл розповів про складну діяльності та особистість бессарабського митрополита Йосипа Нанеску, канонізованого через 200 років після його народження. Святий був митрополитом у Яссах протягом 27 років, між 1875-1902 роками.

Між численними діями, здійсненими під час пастирського служіння митрополитом Йосифом, Патріарх підкреслив необхідність відновлення собору в Яссах.

Також Патріарх говорив про Мосулу Георгія Лазаря з Трансільванії, який жив у Молдові, у Пятра Нямт.

«Святість - це вищий щабель людського достоїнства, створеної за образом і подобою Бога і покликаної прийти до нього», - сказав Патріарх Даниїл.

3

Патріарх Румунії також представив два документи, присвячені Союзу Бессарабії з Румунією, нещодавно опублікованого у видавництвах Румунського Патріархату:

• Альбом капітана Георге Андронаха, названий «Альбом Бессарабії навколо великої події Союзу», опублікований у 1933 році і перевиданий.

• «Робота армійських священиків у кампанії 1916-1918 років», отця Костянтина Назарія.

• У томі представлено понад 250 румунських православних священиків: багато з них загинули на фронті, інші були поранені або ув'язнені в Шопроні в Угорщині.

«Ми хочемо об'єднатися в розумі і в почуттях вдосконалення, в серцях, як було сказано, але це також має бути зроблено для тих, хто просувається через справи, бо, як вчить Святий Отець, у житті іноді доводиться замовчувати про свої справи», - підсумував Глава Румунської Православної Церкви.