/ церква-ру.ЄС

В Неділю преподобної Марії Єгипетської, 25 березня, Керуючий Корсунською єпархією Руської Православної Церкви єпископ Нестор звершив велике освячення нового храму приходу у Торрев'єсі (провінція Аліканте, Іспанія).

Храм був освячений на честь престольного дня громади - свята Різдва Пресвятої Богородиці, повідомляється на сайті Корсунської єпархії РПЦ.

У ході освячення у святий престол нового храму були покладені мощі святих Косьми і Даміана. Після хресного ходу єпископ Нестор, помазавши святі мощі мирром, вклав їх разом із своєю грамотою про освячення у ларець всередині престолу і затвердив мастикою. Таке положення частинки святих мощей в основу престолу означає, що Вселенская Церква в період гонінь була утверджена на кістках мучеників.

Відео дня
/ церква-ру.ЄС

По закінченні чину освячення владика відправив у новоосвяченому храмі Божественну літургію. За богослужінням молилися близько 400 віруючих: парафіян, паломників та гостей громади з різних парафій Іспанії.

По закінченні Літургії Керуючий Корсунською єпархією звернувся до присутніх із архіпастирським словом, у якому привітав громаду з набуттям нового храму, а також вручив архієрейські грамоти ктиторам та членам приходу, які найбільш активно брали участь у придбанні та облаштуванні нової будівлі храму.

/ церква-ру.ЄС

Нове богослужбове приміщення, облаштоване згодом згідно з канонами внутрішнього оздоблення православного храму, було викуплено восени 2017 року. Разом із майбутнім храмом громада придбала у власність прилеглу земельну ділянку розміром 1200 кв. м.

Новий православний храм у Торрев'єсі  розташований поруч із мальовничою зоною відпочинку "Парк Європи", у чотирьохстах метрах від берегової лінії Середземного моря. Придбання нового храмового приміщення стало можливим завдяки активним діям кліру та парафіян, які зуміли в короткий термін зібрати суму, необхідну для подальшого фінансування проекту.

/ церква-ру.ЄС