/ ОРТ.інтернет

За останні два тижні до Фінляндської Православної Церкви були приєднані десятки віруючих, які пройшли оголошення минулої зими. Найбільша кількість приєднаних у Православному приході Гельсінкі (35 осіб), Православному приході Тампере (12 осіб) та Православному приході Оулу (11 осіб).

Загальне число приєднаних до Православної церкви Фінляндії цього року - близько сотні катехуменів, повідомляє прес-служба ФПЦ.

Приєднання до Православної церкви Фінляндії передбачає період т. зв. оголошення або катехуменату або знайомства з основами віри, богослужіння і роботою місцевого православного приходу. Тривалість підготовки залежить від багатьох факторів: хтось знайомиться із Церквою сам, іноді протягом довгих років, перш ніж приймає рішення стати православним, інші знайомляться з Православ'ям під керівництвом священика відповідно до свого графіку. Тому в парафіях Чин приєднання до Православ'я здійснюється протягом усього року, за необхідності.

Відео дня

У багатьох парафіях для бажаючих прийняти Православ'я або просто зацікавленим особам організовується навчання у групах, що починається, як правило, восени і закінчується навесні, перед Великоднем.