Пожежа в Кемерово / ТСН

У РПЦ моляться про жертв пожежі в ТЦ в Кемерово. Патріарх Кирил сьогодні здійснить панахиду за жертвами пожежі в торговому центрі в Кемерово.

Про це повідомляють російські інформагенції з посиланням на керівника патріаршої прес-служби священика Олександра Волкова.

"Патріарх сумує разом з родичами і друзями загиблих у пожежі в Кемерово. Нині його молитви - про всіх невинно загиблих, патріарх молиться і про одужання постраждалих, передає своє благословення всім, хто надає допомогу – медикам, рятувальникам, небайдужим людям, які за покликом серця беруть участь у допомозі постраждалим", - сказав священик.

Відео дня

У вівторок, на третій день трагедії, у всіх храмах відбудуться заупокійні служби.

"Церква сумує разом зі всією країною про загиблих і постраждалих у цій жахливій катастрофі. І, звичайно, необхідно ретельне і всебічне розслідування причин трагедії, винуватці мають понести серйозне покарання", – додав отець Олександр.

Пожежа у чотириповерховому торговому центрі "Зимова вишня" в Кемерово сталася в неділю. Осередок займання знаходився на верхньому поверсі, де розташовано кілька кінозалів і дитячі ігрові зони з атракціонами.

Розбори завалів тривають, наразі підтверджена загибель 53 осіб. 16 людей вважаються зниклими. За кількістю жертв кемеровська пожежа – одна з чотирьох найбільших за 100 років.