/ makariv-vikar.kiev.ua

У суботу, 24 березня, на дев'ятий день з дня преставлення архієпископа Макарівського Іларія, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія клірики Макарівського вікаріатства звершили Божественну літургію та панахиду в храмі скита Києво-Печерської лаври на честь Печерської ікони Божої Матері.

Як зазначає сайт Київської митрополії УПЦ, рік тому, 19 лютого, новопреставлений архієпископ Іларій співслужив за освяченням цього храму, яке очолював Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Богослужіння очолив благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров). По завершенні панахиди отець Філарет від імені священнослужителів вікаріатства, рідних і близьких спочилого владики, висловив слова подяки Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, архіпастирям і пастирям, усім, хто допомагав під час хвороби архієпископа Іларія, за духовну та матеріальну підтримку.

Відео дня
/ makariv-vikar.kiev.ua

Також отець благочинний щиро подякував наміснику Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополиту Вишгородському та Чорнобильському Павлу, та скитоначальнику отцю Пимену з братією обителей, які взяли дієву участь у організації поминання владики.

Цього ж дня клірики вікаріатства звершили літію на могилі новопреставленого архієрея. Зі словами теплої подяки до всіх, хто допомагав, звернулися також мама владики Любов Панасівна та брат спочилого архіпастиря Сергій Степанович.