/ news.church.ua

У неділю, 25 березня, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

За богослужінням відбулась архієрейська хіротонія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Перед початком Божественної літургії був звершений особливий чин, який є частиною архієрейської хіротонії. Його основними елементами є сповідання віри кандидата у єпископський ступінь священства, його обітниці берегти правила Апостолів, Вселенських і Помісних Соборів, отців Церкви, а також многоліття Предстоятелю, архієреям, усьому церковному зібранню та самому ставленику.

За богослужінням була звершена єпископська хіротонія над викладачем Київської духовної академії архімандритом Пименом (Воятом).

/ news.church.ua

14 березня 2018 року Священним Синодом УПЦ (Журнал №6) викладач Київської духовної академії архімандрит Пимен (Воят Павло Михайлович) обраний єпископом Дубенським, вікарієм Рівненської єпархії. Чин наречення напередодні очолив Предстоятель Української Православної Церкви у Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці Київської духовної академії і семінарії. 

Наприкінці богослужіння Предстоятель виголосив Слово до новопоставленого єпископа Дубенського Пимена і вручив йому архієрейський жезл. Після цього владика традиційно вперше, як архіпастир, благословив вірних.