/ mpda.ru

У четвер, 22 березня, у малому актовому залі Московської духовної академії комісія з церковного права Міжсоборної присутності Руської Православної Церкви спільно з кафедрою церковно-практичних дисциплін МДА провела семінар, присвячений проблемі класифікації розколів.

Богослови звернули особливу увагу на проблему класифікації розколів у рамках сучасної богословської і канонічної термінології, повідомляє прес-служба МДА.

Модератором семінару виступив доцент Кафедри церковно-практичних дисциплін, секретар комісії з церковного права протоієрей Олександр Задорнов.

Відео дня

Секретар Саратовської єпархіальної комісії з канонізації подвижників благочестя, член комісії з церковного права Міжсоборної присутності священик Максим Плякин представив історичний, літургійний і канонічний нарис питання про ставлення до розколів і розкольників у Православній Церкві. У своєму повідомленні доцент Московської духовної академії Роман Михайлович Кінь, член комісії з церковної освіти і дияконії Міжсоборної присутності, звернув особливу увагу на складність класифікації розколів у рамках сучасної богословської і канонічної термінології.

Матеріали семінару будуть опубліковані для громадського обговорення.