/ kam-blag.church.ua

У четвер, 22 березня, у селі Галина Воля Старовижівського району Володимир-Волинської єпархії УПЦ молитовно пом'янули спочилого рік тому митрополита Ніфонта.

У цей день в місцевому храмі святого апостола Іоанна Богослова було звершено заупокійне богослужіння. Серед численного духовенства молилися віруючі та священики багатьох благочинь обох волинських єпархій, повідомляє сайт Камінь-Каширського благочиння УПЦ.

/ kam-blag.church.ua

Літургію Передосвячених дарів очолив сподвижник покійного владики Ніфонта архімандрит Аліпій (Сапега). Після Богослужіння отець Аліпій звернувся зі словом проповіді до сотень людей, присутніх у храмі та на церковному подвір’ї, закликавши богомольців і в подальшому не забувати в своїх молитвах про покійного архіпастиря.

Відео дня

На сільському кладовищі, де, згідно із заповітом владики, він був похований, біля його могили також лунали заупокійні молитви, у яких духовні чада спочилого архієрея просили для його безсмертної душі милості Божої, Царства Небесного та прощення вільних і невільних гріхів.

Нагадаємо, 22 березня 2017 року, о 4-й годині ранку, на 69-му році життя відійшов до Господа митрополит Ніфонт (у миру Василь Андрійович Солодуха), який народився в сім’ї селянина 5 жовтня 1948 року. У дворічному віці майбутній волинський архієрей залишився круглим сиротою, і усе своє доросле життя він захищав знедолених, допомагаючи та підтримуючи тих, хто цього потребує.

/ kam-blag.church.ua
/ kam-blag.church.ua
/ kam-blag.church.ua