Вид на Олійну гору і останній шлях від Ісуса

На Сергіївському подвір'ї у Єрусалимі 22 березня Видавництво Московської Патріархії Руської Православної Церкви спільно з Російським книжковим союзом презентували книгу Євгена Ванькина «Місцями земного життя Іісуса Христа».

Книга являє собою православний путівник по Святій Землі, повідомляє "Благовіст-інфо".

/ bookunion.ru

Видання приурочено до 135-річчя заснування Імператорського православного палестинського товариства, яке зіграло величезну роль у підтримці православ'я на Святій Землі та збереженні її святинь.

Відео дня

Святу Землю іноді називають «п'ятим Євангелієм», тому що тут все благовіствує про Іісуса Христа. Тут Він проповідував, тут зазнав страждання, тут відбулося Його Воскресіння. Звідси пішли з проповіддю нової віри апостоли і тут приймали смерть перші мученики. У цю колиска християнства протягом двох тисячоліть спрямовуються тисячі паломників поклонитися святим місцям, освяченим перебуванням Спасителя.

/ bookunion.ru

У новому путівнику автор пропонує читачеві вивчити святі місця, пов'язані з головними Євангельськими подіями. Автор послідовно веде читача «паломницьким шляхом» апостольських благовествовань, розповідаючи про перекази і пам'ятки Священної історії.