/ protoinfo.ru

Видавництво Московської Патріархії опублікувало для загальноцерковного використання офіційну календарну сітку (місяцеслов) на 2019 рік.

Документ являє собою місяцеслов, у який внесено імена новопрославлених святих, що містить на кожен день року список імен святих, пам'ять яких святкується у цей день. Документ також містить вказівки на фрагменти Священного Писання, що читаються за богослужіннями, повідомляється на сайті видавництва.

У рамках проекту надається можливість усім видавцям, якы приступають до роботи над календарними виданнями на майбутній рік, здійснити випуск видань, які повністю відповідають офіційним церковним календарям, за яким буде жити і молитися Руська Православна Церква.

Відео дня

Місяцеслов і календар постів і трапез на 2019 рік надаються безкоштовно.

Видавцям у вихідних даних необхідно вказати, що при публікації використана календарна основа з офіційного сайту Видавництва Московської Патріархії. Зразок для оформлення представлений на сайті Видавництва. Також на сайті видавництва для вільного скачування відкриті повна календарна сітка на 2019 рік і загальнодоступна версія календаря постів і трапез на 2019 рік.