/ orthodox.ee

У вівторок, 20 березня, у Пюхтицькому Успенському ставропігійному жіночому монастирі Естонської Православної Церкви відбулося прославлення блаженної стариці черниці Катерини (Малков-Паніної), зарахованої до лику місцевошанованих святих рішенням Священного Синоду від 7 березня.

В Успенському соборі монастиря духовенство Естонської Православної Церкви на чолі з єпископом Нарвським і Причудським Лазарем і вікарієм Талліннської єпархії єпископом Маардуським Сергієм востаннє звершили панахиду, на якій молилися за упокій черниці Катерини (Малков-Паніної), повідомляє прес-служба ЕПЦ.

Після закінчення заупокійного богослужіння єпископ Лазар оголосив рішення Священного Синоду про причислення черниці Катерини до лику святих для місцевого шанування.

Відео дня
 у Пюхтицком Успенському ставропігійному жіночому монастирі відбулося прославлення блаженної стариці / orthodox.ee

Далі було звершено славлення блаженної Катерини. Під час співу тропаря, кондака і величання на середину храму було винесено образ святої, до якого приклалися священнослужитеі, які звершували богослужіння.

Потім було відслужено уставні богослужіння. Єпископ Нарвський Лазар у співслужінні єпископа Маардуського Сергія звершив Літургію Передосвячених Дарів.

По закінченні Літургії був звершений молебень, на якому підносилися молитви святій блаженній Катерині. З вітальним словом до присутніх у храмі звернувся владика Лазар.