/ zhytomyr-eparchy.com.ua

На будівлі штабу військової частини А1724 в містечку Озерне, що на Житомирщині, відкрито меморіальну дошку полеглому в боях за Україну сержанту Литвинчуку Дмитру Юрійовичу.

Чин освячення пам'ятної дошки на честь військового, який трагічно загинув у зонi проведення АТО, звершив 14 березня благочинний Житомирського районного округу протоієрей Димитрій Новіцький, повідомляє прес-служба Житомирського районного благочиння.

Перед присутніми військовими та рідними воїна священик взяв слово, у якому закликав усіх шанувати своїх Героїв і постійно молитися за них, адже вони поклали своє життя заради мирного нашого неба.

Відео дня
/ ukraine-memorial.org

Литвинчук Дмитро Юрійович - військовослужбовець 2-го десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, сержант.

Народився 14 березня 1992 року в селі Крученець Черняхівського району Житомирської області.

З 2014 року проходив військову службу за контрактом у 20-му центрі ремонту засобів зв‘язку та радіотехнічного забезпечення Повітряних Сил Збройних Сил України.

З вересня 2017 року проходив службу в 95-ій окремій десантно-штурмовій бригаді Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

З осені 2017 року брав участь у антитерористичній операцій на сході України.

25 листопада 2017 року сержант Литвинчук загинув від кулі снайпера в районі опорного пункту поблизу селища міського типу Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області.

29 листопада 2017 року похований на кладовищі села Крученець Черняхівського району.

/ zhytomyr-eparchy.com.ua
/ zhytomyr-eparchy.com.ua