/ news.church.ua

Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді у день вшанування ікони Богородиці «Споручниця грішних» у Корецькому Свято-Троїцькому ставропігійному жіночому монастирі розповів про значення цього чудотворного образу.

Архіпастир також підкреслив, що важливо просити заступництва Пресвятої Богородиці, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Кожна ікона свідчить про милість Божої Матері, милість, яку Вона являє до нас у тому чи іншому випадку життя, - сказав Предстоятель. - Сьогодні ми прославляємо чудотворну ікону «Споручниця грішних». Богородиця поручається за нас грішних перед Богом. Якщо ми до Неї звертаємось, то Вона молить Бога, щоб Він простив наші гріхи і подарував нам вічне спасіння. І кожна людина, яка хоче мати своєю Споручницею Матір Божу, повинна звертатися до Пресвятої Діви Марії з молитвою».

Відео дня
/ news.church.ua

Архіпастир також підкреслив, що важливо просити заступництва Пресвятої Богородиці перед Богом і в час переходу від земного життя до небесного.

«Ми молимось сьогодні Матері Божій, щоб Вона була Споручницею за нас перед Богом і в той час, коли кожному з нас доведеться залишити цю землю і перейти у вічність - щоб Вона і тоді була Споручницею нашою. Щоб Вона Своїми молитвами випросила у Бога милість для нас, щоб ми перейшли у те життя, для якого людина створена, яке називається Царством Небесним, у якому прославляється пресвяте Ім’я Отця і Сина, і Святого Духа».