/ eparchia.kharkov.ua

У суботу, 18 березня, у Кропивницькому та Харкові відбулися місіонерські літургії з поясненнями для дітей та молоді 

У Харкові у нижньому приділі Благовіщенського собору було звершено Божественну літургію з сурдоперекладом та поясненнями для дітей та молоді, повідомляється на сайті Харківської єпархії УПЦ.

/ eparchia.kharkov.ua

У Літургії взяли участь Хор Харківської духовної семінарії під керуванням диякона Павла Кірьянчука, хор недільної школи Благовіщенського собору і дитячий єпархіальний хор "Отрок". Для нечуючих прихожан сурдопереклад богослужіння здійснювала молодіжна група під керівництвом вихованця ХДС Сергія Веклич.

Відео дня

Цього ж дня у Спасо-Преображенському Кафедральному соборі Кропивницького відбулася Місіонерська Літургія з поясненнями для дітей та молоді, повідомляє прес-служба Кіровоградської єпархії УПЦ.

/ orthodox-kr.org.ua

Під час богослужіння благочинний Спасо-Преображенського Кафедрального собору протоієрей Андрій Бобрик та клірик протоієрей Іван Шемедюк пояснювали для дітей та молоді зміст і значення основних моментів Божественної Літургії у формі коментарів.

Участь у Літургії взяли вихованці недільної школи, молодіжного клубу та їх батьки. Таке богослужіння дало можливість дітям краще зрозуміти хід служби і в подальшому ще більш осмислено брати участь у звершенні Літургії.

/ orthodox-kr.org.ua

Згідно з традицією і практикою Православної Церкви дитина є учасником Таїнства Євхаристії з моменту хрещення – у ранньому дитинстві по вірі батьків, а згодом має стати свідомим членом євхаристійної громади. Для розуміння і осмислення літургії і спрямовані місіонерські богослужіння.