/ family.church.ua

У Києві відбулося чергове засідання Сімейного клубу Української Православної Церкви.

Цього разу учасники розглядали тему: “Взаємодія в родині, виховання дітей. Наставництво для дітей-сиріт”, а також розмірковували щодо сюжету мультфільму “Кастрюлька Анатоля”. Про це повідомляється на сайті Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї.

/ family.church.ua

Спікерами заходу виступили заступник Голови Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї, ієрей Іоанн Ружицький, координатор проекту “Наставництво” в УПЦ протоієрей Михаїл Коник та керівник відділу у справах сім’ї Черкаської єпархії протодиякон Іоанн Поліщук.

Відео дня

Присутні мали можливість переглянути для наочності відео-ролики щодо сприйняття образу чоловіка і жінки, якими бачать їх самі чоловіки й жінки.

Ієрей Іоан Ружицький зауважив, що «для кожного з нас є важливим усвідомити потребу іншого, почути. Важливим для сімейного життя є спільне обговорення тих проблем, які накопичуються в кожного. Ми в сім’ї повинні ставитись один до одного, як до особистості.»

/ family.church.ua

Проглядаючи французький мультфільм «Каструлька Анатоля», присутні розкрили для себе трагізм сприйняття проблем дитини.

Ми дуже часто не звертаємо на дитячі проблеми уваги, – каже прот. Михаїл, – сприймаючи їх з точки зору дорослого, вважаємо незначущими. Але варто опускатися чи швидше «підніматися» до дитячого сприйняття світу. І тоді ми побачимо, що та чи інша проблема є в цей момент для вашою дитини значною і потребує глобального вирішення.»

/ family.church.ua

Для ще більшого розуміння цієї проблематики учасникам зустрічі було запропоновано провести деякі дії з каструлею, прив’язаної до правої руки. Учасники «експерименту» ділилися своїми враженнями.

Також під час проведення зустрічі отець Михаїл презентував наглядний посібник з наставництва – свою авторську книгу «П’ять історій сирітської долі».