/ facebook.com/orthodox.kr

По благословенню митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа з 10 по 18 березня у Гайворонському районі перебували чудотворні ікони Святителя і Чудотворця Миколая та Цілителя Пантелеімона з часткою Його святих мощів, а також  священномученика Кіпріана і мучениці Іустинії з частинами Їх мощів.

Святині з Хресною ходою, починаючи з райцентру, відвідали  і парафії Гайворонського благочиння, де перед ними були звершені молебні, акафісти та інші богослужіння, повідомляє прес-служба Кіровоградської єпархії УПЦ.

/ facebook.com/orthodox.kr

11 березня, після перебування святинь у Іоанно-Зачатіївському храмі міста Гайворона, де сотні людей приклонилися з молитвами до них, у другій половині дня святині відвідали Свято - Успенський храм західної частини міста.  

Відео дня

12 березня перед святими образами мали змогу помолитися мешканці села Бандурове та Солгутово, наступного дня  святині прибули у село Хащувате.

14 березня у Покровському храмі села Могильне та церков Гайворонського округу було звершено Літургію Передосвячених Дарів. Після соборного молебню святині вирушили у смт. Салькове.

/ facebook.com/orthodox.kr

15 березня чудотворні ікони відвідали село Червоне, де після акафісту було звершене таїнство Єлеосвячення для усіх присутніх, яке також очолив благочинний протоієрей Роман Формазюк. Цього ж дня святині були і в селі Долинівка. 

16 березня у храмі на честь Чуда Архістратига Михаїла села Чемерпіль перед святинями також помолилися багато вірян. 17 березня у смт. Заваллі, у Димитрівському храмі благочинний церков Гайворонського округу протоієрей Роман разом із настоятелем протоієреєм Михаїлом Бодаком звершили Літургію Іоанна Златоуста.

Зі словом проповіді до присутніх звернувся благочинний отець Роман, батюшка навів приклади того, як щира віра дає свої плоди у житті людей, проводячи паралелі з життя святих угодників Божих.

 Віряни Гайворонського благочиння поклонилися чудотворним іконам / facebook.com/orthodox.kr

По завершенні богослужіння святині вирушили у Благовіщенське благочиння Кіровоградської єпархії.