Презентація публікацій однотомника Екуменічного (Вселенської) Біблії / orthodox.pl

У Польщі 16-17 березня відбулася презентація публікації однотомника Екуменічного (Вселенської) Біблії, створеного за ініціативою Біблійного співтовариства.

Як повідомляється на сайті Польської Православної Церкви, дводенна презентація почалася з подячної служби 16 березня в євангельській реформатській церкві у Варшаві, під час якої були прочитані фрагменти з Біблії нового екуменічного перекладу.

2

Урочиста презентація Вселенської Біблії відбулася 17 березня в Етнографічному музеї у Варшаві. У церемонії взяли участь представники одинадцяти церков, які беруть участь в екуменічному перекладі Святого Письма.

Відео дня
3

Польську Автокефальну Православну Церкву представляв єпископ Семятицький Георгій, який активно брав участь у роботі над перекладом.

5

У дискусії з питання про екуменічний переклад Біблії взяли участь представники трьох християнських традицій, які брали участь у роботі над її створенням: професор Анна Кумиррек з Римо-католицької церкви, священик Роман Липинський з євангельської реформатської церкви, Єжи Бетлейко з польської Автокефальної Православної Церкви та Малгожата Платейс з Біблійного товариства Польщі.