/ afonit.info

У Неділю 4-ту Великого посту, 18 березня, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння в Афонському Свято-Пантелеймонівському монастирі.

У цей день вшановують пам'ять святої праведної Еввули – матері святого великомученика Пантелеймона, чесна і цілюща глава якого зберігається у цій обителі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на портал «Руський Афон».

Предстоятель УПЦ на Афоні вшанував пам'ять матері св. Пантелеймона / afonit.info

Предстоятель УПЦ спеціально прибув напередодні на Святу Гору Афон, щоб молитовно вшанувати це свято. У паломницькій поїздці його супроводжував керуючий справами УПЦ, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Відео дня

Увечері 17 березня Митрополит Онуфрій очолив в Пантелеймонівському монастирі всенічне бдіння. Після закінчення богослужіння він звершив постриг в чернецтво трьох насельників обителі.

Ранню Божественну літургію Предстоятель звершив у храмі прав. Еввули, який він освячувавв 2003 році. Пізню літургію в Пантелеймонівському монастирі очолив митрополит Антоній.

В обителі св. Пантелеймона пам’ять його матері традиційно шанують з особливою любов’ю. Один з храмів Пантелеймонова монастиря присвячений святій праведній Еввул. Ця церква була закладена у 2001 році і освячена 8 листопада 2003 року в день пам’яті св. великомученика Димитрія Солунського. Чин великого освячення храму здійснив тоді митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, нинішній Предстоятель УПЦ.