/ goarch.org

У суботу, 17 березня 2018 року у Свято-Троїцькому соборі Нью-Йорка відбулася єпископська хіротонія нового митрополита Чиказького (Константинопольського Патріархату) Нафанаїла.

Хіротонію очолив архієпископ Американський Димитрій (Тракателліс) із сонмом ієрархів, повідомляє "Седмиця".

З великою урочистістю у присутності багатьох віруючих з Нью-Йорка, Чикаго, інших регіонів Америки і Греції, відбулося висвячення нового митрополита Чиказького.

Відео дня

Божественну літургію, за якою відбулася архієрейська хіротонія, очолив архієпископ Американський Димитрій у співслужінні членів Священного Синоду Американської архієпископії Константинопольського Патріархату та ієрархів, що входять до складу Асамблеї канонічних православних єпископів Америки та інших ієрархів, які прибули з-за кордону, щоб брати участь в радісному для грецької діаспори в США церковному заході.

Новий митрополит Чиказький, звертаючись до учасників богослужіння, щиросердно подякував Константинопольському Патріарху Варфоломію і членам Священного Синоду Константинопольської Православної Церкви, православних ієрархів Америки і «всіх тих, хто приїхав брати участь у його особистій П'ятидесятниці». Він також звернувся зі словами вдячності до всіх, хто допомагав йому «взрощувати своє священиче покликання зі студентських років і донині».

Новий Митрополит Чиказький був обраний 7 лютого 2018 року Священним Синодом Константинопольського Патріархату. Митрополит Нафанаїл - громадянин США, але має грецьке походження. До свого обрання він був головою відділу міжправославних, міжрелігійних та екуменічних стосунків православної Архієпископії Америки.