/ facebook.com/c14

Націоналістичні організації «С14» та «Традиції і порядок» сьогодні влаштували провокаційну акцію біля храму Десятинного монастиря у Києві. 

Як повідомляє Центр інформації Української ПравославноїЦеркви, відео з місця події активісти виклали на своїй сторінці у Фейсбук. 

/ facebook.com/c14

«Вітаю любителів активізму! Сьогодні ми вже були біля посольства Російської Федерації, і прийшли до іншого філіалу російських спецслужб. Це відомий МАФ РПЦ на місці розкопок Десятинної церкви. Тут активісти «Традицій та порядку» та «С14» підготували невеличкий мистецький перформанс» - розповідає представник радикалів, коментуючи власну зйомку.

Відео дня

Коментатор відео також жваво розповів про хуліганські «подвиги» активістів, які сьогодні вже «закидали сніжками чоловіка біля посольства РФ», а тепер сподіваються на «фідбек» від представників Церкви. 

/ facebook.com/c14

Власне перформанс радикалів полягав у тому, що вони розгорнули кілька плакатів із написами «Ад ваш» і, запаливши факели, кілька разів проскандували «Геть ФСБ з України» та «Крим наш - ад ваш».

Час для «мистецької акції» представники радикалів обрали пообідній – коли у храмі закінчилася недільна служба і парафіяни, які могли б захистити обитель, розійшлися по домівках. 

Єдиною мішенню для так званих активістів став священнослужитель, що знаходився у цей час у приміщенні храму, до якого вони і почали зухвало чіплятися.  

На цілком хуліганські заяви про те, що «Церква не є Церквою», а «митрополит Онуфрій – агент ФСБ» священик намагався реагувати спокійно. При цьому радикали не обмежували себе у нецензурній лайці просто перед християнським храмом. 

Провокаційними питаннями засипали активісти і перехожого чоловіка, що підійшов на шум біля храму, від якого вимагали продемонструвати документи на будівлю церкви. Втім, його також не вдалося спровокувати, тож вже за 10 хвилин радикали згорнули свою «акцію».

Зрештою, висловивши сподівання на те, що будівлю монастиря буде знесено за результатами петиції у Київраду, активісти закінчили свою «мистецьку акцію», яка за суттю є нічим іншим ніж зухвалим та цинічним хуліганством.